Werkcode: 480586

Lichtende nachtwolken

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!
Lichtende nachtwolken van Karla Leeftink

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Hoe bijzonder is het om de lichtende nachtwolken te zien komen in de nacht. De zon gaat onder en plotseling zijn ze daar: lichte strepen in de lucht. Als de zon onder is lijkt het alsof die wolken licht geven. De zon is wel achter de horizon maar kan vanaf daar de lichtende nachtwolken nog beschijnen omdat die zich meer dan 80 kilometer boven de aarde bevinden! Als het helder is, zijn deze wolken daarom in de nacht zichtbaar. Ze bestaan uit berijpt stof van meteoroïden, kometen en asteroïden. Dit stof hangt in een wolk boven de Noordpool. We kijken hier dus naar ruimtestof met ijskristallen heel ver weg...hoe magisch.
Het panorama is samengesteld uit 3 HDR opnamen. De 3 HDR opnamen zijn opgebouwd uit in totaal 17 foto's.

Over Karla Leeftink

Karla Leeftink profielfotoVanuit mijn woonplaats Assen houd ik mij bezig met natuurfotografie. De gebieden van de Drentsche Aa zijn erg geliefd bij mij op de momenten van de dag waarop het licht het mooist is. Landschapsfotografie, nachtfotografie en het fotograferen van dieren horen bij mijn voorkeuren. In 2018 is mijn boek 'Reeën het jaar rond' uitgekomen.

Alle werken